Roerbak met prei, ei en cashewnoten

 

 

 

Eieren en noten zijn samen een mooie vervanger voor vlees, ze vullen het gat aan vitamines B1, B12 en ijzer. Deze hoofdschotel is lekker én voedzaam. Eventueel aan te vullen met zilvervliesrijst.
Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 500 gram prei
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels cashewnoten

Bereiding

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard. Pel ze en snijd ze in parten.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen van ca. 2 cm.
  3. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  4. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de prei met de kerrie en het gemberpoeder.
  5. Doe het citroensap er bij en de parten tomaat en roerbak het gerecht in enkele minuten gaar.
  6. Voeg de laatste minuut de parten ei toe en warm ze mee.
  7. Hak de cashewnoten grof en strooi de noten er over.

Voedingswaarde (per persoon)

(Basisrecept / Met 75 gram zilvervliesrijst)

 

Energie

320 kcal / 423 kcal

Eiwit

15 gram / 17,4 gram

Koolhydraten

10 gram / 29,5 gram

Waarvan suikers

5 gram / 6 gram

Vet

25 gram / 25 gram

Waarvan verzadigd vet

5 gram / 5 gram

Vezels

6 gram / 8,3 gram

Zout

0,3 gram / 0,3 gram