Meatless Monday: Bosuisoep
Een frisse groene soep, lekker als voorgerecht.
Ingrediënten (2 personen)
- 300 gram bosui
- 150 gram taugé
- 2 Sjalotjes
- 500 ml (zoutarme) groenten- of tuinkruidenbouillon
- 1 cm gemberwortel
- Teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- Zwarte Peper
- Chilipoeder
Bereiding:
1. Snipper de sjalotjes en
snij of knip de bosui, knoflook en gember klein. Bewaar een handjevol bosuiringetjes.
2. Fruit in de olijfolie het sjalotje, de knoflook en de gember.
3. Bak de bosui kort mee, maar laat deze niet bruin worden
4. Voeg de bouillon toe en laat zo´n 10 tot 15 minuten koken.
5. Pureer tot een glad geheel met de staafmixer of in de blender.
6. Breng op smaak met wat chilipoeder en zwarte peper
7. Leg op de bodem van je soepkom of –bord de taugé, en schenk daaroverheen de soep. Garneer met de bosui.
Eventueel ook lekker met snippers gerookte zalm of cashewnoten (niet mee verwarmd) Liever een maaltijdsoep? Kook dan met de bosuitjes 300 gram zoete aardappel mee en pureer deze met de rest mee.
Voedingswaarde (per persoon)
(Basisrecept / Met 50 gram zalmsnippers / Met 20 gram (ongezouten) cashews / Met zoete aardappel)
Energie |
359 kcal / 459 kcal / 483 kcal / 487 kcal |
Eiwit |
9,6 gram / 22,1 gram / 13,7 gram / 11,5 gram |
Koolhydraten |
13,1 gram / 13,1 gram / 16,6 gram / 41,7 gram |
Waarvan suikers |
6 gram / 6 gram / 7,3 gram / 14,3 gram |
Vet |
11,7 gram / 17,2 gram / 21,9 gram / 12,0 gram |
Waarvan verzadigd vet |
2,8 gram / 4,1 gram / 4,5 gram / 2,9 gram |
Vezels |
7,5 gram / 7,5 gram / 8,9 gram / 11,1 gram |
Zout |
0,38 gram / 0,93 gram / 0,38 gram / 0,43 gram |