Tilapiashoarma

 

Shoarma zonder vlees? Het kan. Witvis heeft vaak een vrij zachte, neutrale smaak, dus kruiden we deze lekker. De saus is fris, maar door de knoflook ook lekker scherp.

 

 

 

Ingrediënten

 

  • Ca. 400 gram tilapiafilet
  • Theelepel paprikapoeder
  • Theelepel witte peper
  • Theelepel zeezout
  • Theelepel chilipoeder
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 4 volkoren pitabroodjes

Voor de saus:

  • 50 ml magere yoghurt
  • 3 teentjes versgeperste knoflook
  • 1 theelepel dille
  • ¼ komkommer, geraspt

 

 Bereiding:

 

 

 

1.      Snij de tilapia in reepjes.

 

2.      Neem een afsluitbaar plastic zakje (diepvrieszakje bijvoorbeeld), doe hierin de olijfolie, paprikapoeder, witte peper, chilipoeder en zout. Doe hierop de visreepjes, sluit het zakje en schud totdat de vis goed bedekt is met marinade.

 

3.      Neem een koekenpan en bak de visreepjes bruin.

 

4.      Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de verpakking.

 

5.      Voor de saus: Roer 50 milliliter magere yoghurt, de kwart geraspte komkommer, dille en drie teentjes knoflook door elkaar. Voila!

 

6.      Vul de pita’s met de vis en schep de saus eroverheen.

 

 

 

Voedingswaarde (per persoon)

   

Energie

691 kcal

 

Eiwit

49,9 gram

 

Koolhydraten

65,8 gram

 

Waarvan suikers

3,9 gram

 

Vet

20 gram

 

Waarvan verzadigd vet

3,6 gram

 

Vezels

13,2 gram

 

Zout

1,6 gram