Shoarma zonder vlees? Het kan. Witvis heeft vaak een vrij zachte, neutrale smaak, dus kruiden we deze lekker. De saus is fris, maar door de knoflook ook lekker scherp.
Ingrediënten
- Ca. 400 gram tilapiafilet
- Theelepel paprikapoeder
- Theelepel witte peper
- Theelepel zeezout
- Theelepel chilipoeder
- 2 Eetlepels olijfolie
- 4 volkoren pitabroodjes
Voor de saus:
- 50 ml magere yoghurt
- 3 teentjes versgeperste knoflook
- 1 theelepel dille
- ¼ komkommer, geraspt
Bereiding:
1. Snij de tilapia in reepjes.
2. Neem een afsluitbaar plastic zakje (diepvrieszakje bijvoorbeeld), doe hierin de olijfolie, paprikapoeder, witte peper, chilipoeder en zout. Doe hierop de visreepjes, sluit het zakje en schud totdat de vis goed bedekt is met marinade.
3. Neem een koekenpan en bak de visreepjes bruin.
4. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de verpakking.
5. Voor de saus: Roer 50 milliliter magere yoghurt, de kwart geraspte komkommer, dille en drie teentjes knoflook door elkaar. Voila!
6. Vul de pita’s met de vis en schep de saus eroverheen.
Voedingswaarde (per persoon)
Energie |
691 kcal |
|
Eiwit |
49,9 gram |
|
Koolhydraten |
65,8 gram |
|
Waarvan suikers |
3,9 gram |
|
Vet |
20 gram |
|
Waarvan verzadigd vet |
3,6 gram |
|
Vezels |
13,2 gram |
|
Zout |
1,6 gram |