- 3 eieren
- 500 gram prei
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 2 theelepels citroensap
- 2 eetlepels cashewnoten
Bereiding
- Kook de eieren in 10 minuten hard. Pel ze en snijd ze in parten.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen van ca. 2 cm.
- Was de tomaten en snijd ze in parten.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de prei met de kerrie en het gemberpoeder.
- Doe het citroensap er bij en de parten tomaat en roerbak het gerecht in enkele minuten gaar.
- Voeg de laatste minuut de parten ei toe en warm ze mee.
- Hak de cashewnoten grof en strooi de noten er over.
Voedingswaarde (per persoon)
(Basisrecept / Met 75 gram zilvervliesrijst)
Energie |
320 kcal / 423 kcal |
Eiwit |
15 gram / 17,4 gram |
Koolhydraten |
10 gram / 29,5 gram |
Waarvan suikers |
5 gram / 6 gram |
Vet |
25 gram / 25 gram |
Waarvan verzadigd vet |
5 gram / 5 gram |
Vezels |
6 gram / 8,3 gram |
Zout |
0,3 gram / 0,3 gram |