Kabeljauw met aardappelkorst en gestoofde prei

 

Ingredienten voor 2 personen

 

  • 450 g vastkokende aardappelen
  • 2 stukken kabeljauw van 150 g
  • 2 stengels prei
  • 1/2 sjalot
  • 1 ei
  • een handvol peterselie
  • 2 eetlepels broodkruim
  • 1 eetlepels olijfolie
  • peper
  • nootmuskaat

 

 Bereidingswijze

 

  1. Schil de aardappelen. Snijd ongeveer 75g in kleine blokjes. Kook de rest van de aardappelen gaar.
  2. Snipper de sjalot en de peterselie fijn. Meng samen met de aardappelblokjes, het broodkruim en het ei. Breng op smaak met peper.
  3. Besprenkel een bakblik met een eetlepel olijfolie en leg de stukken kabeljauw erop. Beleg de vis met het aardappelmengsel en schuif in de oven. Bak gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  4. Reinig de prei en snijd in stronken van ongeveer 7 cm lengte. Stoof de prei gaar in olijfolie en breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  5. Serveer de vis op een bedje van prei samen met de gekookte aardappelen.

Voedingswaarde per persoon

 

Energie: 455 kCal, Eiwit 34.7 Gram, Koolhydraten 62.7 gram (Waarvan suikers 22.2 gram), Vetten 7.4 gram (Waarvan verzadigd 1.4 gram), Vezels 14.6 gram.