Gevulde tomaten met volkorenpasta

Een fris pastagerechtje, feestelijk opgediend in een tomaat!

 

Ingrediënten (2 personen)

 

 ·         2 grote, rijpe tomaten

 ·         1 sjalotje

 ·         2 eetlepels olijfolie

 ·         50 gram diepvrieserwtjes

 ·         1 wortel

 ·         125 g volkoren macaroni

 ·         50 gram champignons

 ·         1 limoen

 ·         1 theelepel bieslook

 ·         Zout

 ·         Paprikapoeder

 

 Bereiding:

 

 1.      Snijd de bovenkant van de tomaten. Hol de tomaten uit met een krom mes of een lepel. Strooi er een beetje zout in en leg de tomaten dan 20 minuten ondersteboven weg, zodat het sap eruit kan lopen. Fruit intussen het fijngesneden sjalotje met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel water. Laat afkoelen.

 2.      Kook de erwtjes en de in kleine blokjes gesneden wortel. Klop het ei los met een snufje zout en bak het in een koekenpan met antiaanbaklaag.

3.      Kook de pasta in ruim water met zout. Laat afkoelen, voeg het gefruite sjalotje toe en laat 20 minuten rusten.

 4.      Snijd intussen de champignons in dunne plakjes. Doe de pasta in een grote, voeg de champignons, erwtjes, wortel en het in fijne reepjes gesneden ei toe.

 5.      Breng op smaak met de geraspte schil van de limoen, bieslook en paprikapoeder. Serveer koud.

  Voor wat extra smaak kun je ook het sap van de limoen door de vulling roeren, en een rode peper in ringetjes.

 

 Voedingswaarde

   

Energie

418 kcal

 

Eiwit

11,1 gram

 

Koolhydraten

50,3 gram

 

Waarvan suikers

9,1 gram

 

Vet

16,7 gram

 

Waarvan verzadigd vet

2,5 gram

 

Vezels

130 gram

 

Zout

0,4 gram