Een eenvoudig recept; laat de oven lekker het werk doen! Recept van www.voedingscentrum.nl
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 400 gram courgettes
- 2 tomaten
- 4 eieren
- 200 ml halfvolle melk
- 1 volkoren beschuit
- 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Snijd de aardappelen in plakken.
- Was de courgettes en snijd ze in plakken.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schik de plakken aardappel en courgette om en om in een ovenvaste schaal.
- Verdeel de stukjes tomaat er over.
- Klop de eieren los met de melk en voeg wat peper toe.
- Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgette en tomaat.
- Meng de fijngemaakte beschuit met de kaas en strooi dit over de schotel.
- Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar worden en bruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon |
|
Energie |
495 kcal |
Eiwit |
30 gram |
Koolhydraten |
55 gram |
Waarvan suikers |
10 gram |
Vet |
15 gram |
Waarvan verzadigd vet |
7 gram |
Vezels |
7 gram |
Zout |
0,9 gram |