Meatless Monday: Chinese Soep met Tofu
Een simpele vegetarische soep met een oriëntaals tintje . Recept van www.voedingscentrum.nl.
Ingrediënten
- 150 gram tofu
- 1 eetlepel ketjap manis
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- stukje gedroogde zeewier, bijv. kelp, kombu
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 1 dunne winterwortel
- 1 paprika
- 2 stengels bleekselderij
- stukje prei
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 100 gram diepvries doperwten
- 75 gram volkoren noedels
- 2 theelepels sesamolie
Bereiding
- Snijd de tofu in blokjes.
- Meng er de ketjap door en laat dit afgedekt in de koelkast een uur marineren.
- Breng 400 ml water met bouillontablet en wat gedroogd zeewier tegen de kook aan. Laat het zeewier ca. 15 minuten weken tot het zacht is.
- Verwijder het stukje zeewier.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de wortel in plakjes, de paprika in blokjes, de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.
- Verwarm de olie en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Fruit de knoflook en de gember tot het gaat geuren.
- Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
- Voeg de wortel, paprika, bleekselderij en prei toe en laat de groente bijna gaar worden.
- Doe de tofu, doperwtjes en de noedels in de soep en laat dat gaar worden.
- Druppel aan tafel een beetje sesamolie op de soep.
Voedingswaarden per persoon |
|
Energie |
450 kcal |
Eiwit |
20 gram |
Koolhydraten |
45 gram |
Waarvan suikers |
15 gram |
Vet |
20 gram |
Waarvan verzadigd vet |
3 gram |
Vezels |
9 gram |
Zout |
0,6 gram |