Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne prei
- 1 rode paprika
- 250 gram champignons
- 2 tomaten
- 1 rode peper
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemalen koriander
- 150 gram volkoren macaroni
- 4 eieren
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de champignons in vieren en de tomaten in blokjes.
- Maak de peper schoon en verwijder een deel van de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de hete olie glazig.
- Voeg de rest van de groente, de peper en de koriander toe en smoor de groente in ca. 6 minuten gaar.
- Kook ondertussen de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak 4 kuiltjes in de groente en breek de eieren er voorzichtig in. Doe een deksel op de pan en laat de eieren op laag vuur in ca. 8 minuten gaar worden.
- Geef de macaroni er bij.
Voedingswaarden per persoon
Energie |
510 kcal |
Eiwit |
30 gram |
Koolhydraten |
60 gram |
Waarvan suikers |
8 gram |
Vet |
15 gram |
Waarvan verzadigd vet |
4 gram |
Vezels |
10 gram |
Zout |
0,4 gram |