Zoetzure Venkel

Meatless Monday: Zoetzure Venkel

 

Ditmaal een klassieke groente met een twist: zoetzure venkel!

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen

 

  • 2 kleine venkelknollen (ca 300 gram)
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 scheutje (25 ml) dessertwijn
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 zwarte peperkorrels
  • 25-50 ml azijn
  • 1 theelepel (5 gram) suiker

Bereiding

 

1. Snij de venkel in partjes en laat de rozijnen 15 minuten wellen in de dessertwijn.

2.      Verhit in een braadpan de olijfolie en rooster er de pijnboompitten, laurier en peperkorrels zachtjes in. Voeg de venkel toe en laat nog 3 minuten op hoog vuur bakken. Blus daarna af met de azijn.

 

3.      Voeg de uitgelekte rozijnen, de suiker en 2 eetlepels water toe om een einde te maken aan het garen. Dek af en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen.

 

4.      Als de venkel beetgaar is, haal je de pan van het vuur en laat alles 10 minuten afgedekt rusten. Serveer warm.

 

 

 

Voedingswaarden per persoon 

 

Energie

245 kcal

Eiwit

6 gram

Koolhydraten

22,3 gram

Waarvan suikers

10,1 gram

Vet

13,3 gram

Waarvan verzadigd vet

2 gram

Vezels

4,4 gram

Zout

0,109 gram