Linzen-tomatensoep met knoflookbroodjes

Foto van www.voedingscentrum.nl
Foto van www.voedingscentrum.nl
Ingrediënten
  • 125 gram linzen
  • 2 bruine pistoletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • mespunt tijm
  • 400 gram Mexicaanse roerbakgroente
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
Bereiding
  1. Was de linzen en kook ze in ruim water in 20-40 minuten gaar.
  2. Snijd de pistoletjes open.
  3. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er ½ eetlepel olie en wat tijm door. Bestrijk hiermee de snijvlakken van de pistoletjes.
  4. Verwarm de grillpan. Rooster de halve pistoletjes in de grillpan bruin.
  5. Bak de groentemix in de rest van de olie in een soeppan enkele minuten.
  6. Voeg de uitgelekte linzen, de tomatenblokjes, 100 - 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Laat de soep een paar minuten zacht koken.
  7. Maak de soep op smaak met wat peper en geef er de broodjes bij.

Voedingswaarde per persoon

Energie620 kcal

Zout 0,7 gram
Eiwit 30 gram Koolhydraten 80 gram Waarvan suikers 10 gram Vet 15 gram Waarvan verzadigd vet 2 gram Vezels 25 gram