Ingrediënten
- 125 gram linzen
- 2 bruine pistoletjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- mespunt tijm
- 400 gram Mexicaanse roerbakgroente
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ruim water in 20-40 minuten gaar.
- Snijd de pistoletjes open.
- Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er ½ eetlepel olie en wat tijm door. Bestrijk hiermee de snijvlakken van de pistoletjes.
- Verwarm de grillpan. Rooster de halve pistoletjes in de grillpan bruin.
- Bak de groentemix in de rest van de olie in een soeppan enkele minuten.
- Voeg de uitgelekte linzen, de tomatenblokjes, 100 - 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Laat de soep een paar minuten zacht koken.
- Maak de soep op smaak met wat peper en geef er de broodjes bij.
Voedingswaarde per persoon
Energie620 kcal
Zout 0,7 gramEiwit | 30 gram | Koolhydraten | 80 gram | Waarvan suikers | 10 gram | Vet | 15 gram | Waarvan verzadigd vet | 2 gram | Vezels | 25 gram |