
Ingrediƫnten
- 1 kg verse spinazie of 450 gram diepvries spinazie
- nootmuskaat
- 4 eieren
- 4 eetlepels halfvolle melk
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud
Bereiding
- Was de spinazie en verwijder dikke steeltjes.
- Breng de spinazie met aanhangend water aan de kook en laat de groente slinken. Kook de spinazie in enkele minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met een beetje nootmuskaat.
- Of laat de spinazie ontdooien en verwarm de groente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Klop de eieren los met de melk en wat peper.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de margarine glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Schenk de eieren er bij en bak al roerend tot de eiermassa net is gestold.
- Strooi er de geraspte kaas over.
- Schep het roerei op de spinazie.
Energie: 310 kCal, Eiwit: 25 gram, Koolhydraten 5 gram (waarvan Suikers: 2 gram), Vet: 20 gram (waarvan verzadigd vet: 7 gram), Vezels: 4 gram, Zout: 0,9
gram